9 Mei 2015, tarikh saya mula berlari secara serius.
Pada mulanya isteri saya yang minat berlari ni. Dia ada la join Jacobs Run dengan Iesya anak sulung kami. Itupun sebab dia ajak saya, tapi saya bagi macam-macam alasan. Jadi kena lah Iesya ikut teman dia.

Akhirnya setelah beberapa lama, ajakan dia saya turutkan. 9 to 5 Run – Larian Pekerja Muda di Putrajaya. Fees murah gila katanya. RM10 seorang, untuk 5km dan dapat t-shirt serta medal.

Menjelang hari acara, saya dapat tahu sahabat saya Syful juga akan sertai acara ni. Maka kami pun merancang lah untuk berjumpa.

Kurang setengah jam sebelum mula, saya mula mencari Syful. Tapi saya tak sangka pulak jadi susah nak cari beliau, sebab hampir semua di situ pakai baju biru! Namun akhirnya kami terjumpa juga dan lepas tu kami lari sama-sama.

Jumpa jugak encik Syful!

Disebabkan saya budak baru, dan Syful pulak dah lama join lari-lari ni, maka banyaklah soalan yang saya tanya beliau. Antaranya…
Irfan: Eh toi (gelaran beliau), kenapa ada orang tak pakai baju event? Takpe ke?

Syful: Takpe jer.. biasanya diorang pakai baju event yang diorang join sebelum ni. Kiranya macam statement lah.. nak kata “aku dah lari kat event sekian-sekian ni”.

Saya oohh… saja lah. Budak baru, mana reti apa-apa. Tak lama pun kami lari bersama sebab kemudian beliau terus ke depan meninggalkan kami laki bini di belakang.

Dalam 45-50 minit kemudian, kami pun sampai la di garisan penamat. Larinya sikit, jalannya banyak. Tapi penat ya Rabbi!

Selesai acara, kami pun gerak ke Shah Alam, membawa pulang medal yang pertama.

Petang harinya saya tak buat apa-apa di rumah, melainkan tidur kepenatan. 😥

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s